24.04.2018 — 12:29

Відбулася обласна спартакіада серед допризовної молоді

21 квітня року управлінням молоді та спорту спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Національною академією державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проводилася обласна спартакіада серед допризовної молоді.

Метою заходу є удосконалення фізичної підготовленості допризовної молоді та формування збірної команди Хмельницької області для участі у Всеукраїнській спартакіаді серед допризовної молоді, формування у підростаючого покоління престижу військової служби та пропаганди здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості та почуття патріотизму і колективізму, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом, як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії.

Спартакіада серед допризовної молоді проводилася у таких розділах програми:

1) біг на 100 м;

2) стрільба з пневматичної гвинтівки;

3) біг на 1000 м;

4) метання гранати Ф-1на дальність;

5) підтягування на перекладині;

6) плавання 25 м.

Змагання з бігу на 100 м, бігу на 1000 м, підтягування на перекладині, метання гранати Ф-1 на дальність, стрільби з пневматичної гвинтівки  проводилася на базі Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, плавання 25 м –  на базі Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

У спартакіаді взяли участь 23 команди. Переможцями у загальнокомандному заліку стала команда м.Кам’янця-Подільського (Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Хмельницької області), друге місце посіла команда м.Шепетівки (НВК№1), третє місце – команда Ярмолинецького району.

За інформацією управління молоді і спорту облдержадміністрації