26.04.2018 — 14:27

О.Корнійчук: Високо цінуємо допомогу НАТО в непростий для українців час

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області з директором Центру інформації та документації НАТО Представництва НАТО в Україні Барборою Маронковою, що завітала на Хмельниччину з нагоди відкриття пересувної виставки “Формула безпеки Україна-НАТО”.

Поважну гостю привітали голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради, Президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталя Белякова. Також участь в зустрічі взяли виконавчий координатор Центру інформації та документації НАТО Інна Басиста та завідувач сектору з питань просування України в світі Міністерства інформаційної політики  України Володимир Ставнійчук.

Олександр Корнійчук подякував організаторам виставки за надану для жителів області можливість ознайомитись із виставкою «Формула безпеки Україна – НАТО», що приурочена 20-ій річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, та коротко розповів про Хмельниччину і окреслив пріоритетні напрямки розвитку області, досягнення в сфері міжнародного співробітництва.

Посадовець наголосив, що подоляни, як і всі українці, перш за все прагнуть  відновлення миру в державі, а тому усвідомлюють, що питання  зміцнення нашої обороноздатності є одним із найважливіших. А завдяки допомозі й підтримці  міжнародного співтовариства в цілому та Північноатлантичного альянсу зокрема, можна досягти відчутних здобутків у цьому напрямку.

Олександр Олександрович зауважив, що біля 60% громадян Хмельниччини підтримують співпрацю з НАТО і майбутній вступ України до Альянсу, і обласна влада усвідомлює важливість підтримки на регіональному рівні державного курсу на вступ України до НАТО. Саме тому такою важливою є інформаційна складова цієї політики, адже вона дозволить не лише забезпечити поінформованість пересічних громадян про Північноатлантичний альянс, а й зруйнувати ті міфи, що роками поширювалися серед населення.

“Впевнений, що виставка допоможе жителям нашої області ще ближче ознайомитись із політикою та діяльністю НАТО, зрозуміти роль НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки, побачити позитивні зміни в питаннях оборони і безпеки нашої держави, завдяки співпраці з Альянсом. Високо цінуємо допомогу НАТО в непростий для українців час,” – зазначив голова облдержадміністрації.

Барбара Маронкова в свою чергу подякувала за підтримку в організації виставки та відзначила, що приємно вражена тим, що керівництво області з відповідальністю і розумінням ставиться до питання покращення інформування населення про НАТО. Вона зазначила, що матеріали виставки, які презентують сьогодні в Хмельницькому було створено за підтримки  Віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, Мінінформполітики та Українського кризового центру. Першими її побачили кияни, але з метою розширення аудиторії, яка мала б змогу ознайомитися з виставкою, було прийнято рішення переформатувати її у пересувну. Таким чином, Хмельницький – восьме місто, у якому вона демонструється.

Далі у ході зустрічі представники Центру інформації та документації НАТО та обласні керівники обговорили подальші плани та перспективи проведення інформаційної кампанії щодо євроатлантичної інтеграції України в області. Особливий акцент у розмові був зроблений на поширення знань про Північноатлантичний альянс серед молоді та населення у сільській місцевості.