02.05.2018 — 18:04

З 23 квітня по 2 травня виявлено 58 порушень Закону України “Про автомобільний транспорт”

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Олег Гуменний провів щотижневу нараду з представниками  контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

Як повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Дзюба, з 23 квітня по 02 травня проводилися відпрацювання стану дотримання безпеки транспортних перевезень у Хмельницкому та Кам’янці-Подільському.

За результатами перевірок встановлено 58 фактів порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, про що складено відповідні акти. Серед них зафіксовано порушення як у галузі пасажирських, так і транспортних перевезень. Зокрема виявлено факти здійснення регулярних перевезень пасажирів без відповідних дозвільних документів,  в декількох транспортних засобах був відсутній вогнегасник. На вантажному транспорті виявлено порушення  водіями режимів праці та відпочинку, неналежний технічний стан транспортного засобу, а також були відсутні необхідні документи на здійснення перевезень, зокрема і негабаритних вантажів.

Також здійснювався контроль за дотриманням граничних норм обсягів вантажних перевезень. За допомогою габаритно-вагових комплексів зареєстровано 6 випадків перевищення допустимої норми, за що на порушників накладено штрафи на загальну суму 400 євро.

Заслухавши інформацію управління Укртрансбезпеки, Олег Гуменний доручив розглянути питання щодо організації цілодобового вагового контролю на основних автодорогах. “Найближчим часом очікуємо підвищення температурного режиму, тому маємо посилити контроль за дотриманням норм перевезень вантажів, щоб не допустити руйнування дорожнього покриття”, – наголосив посадовець.

Окрім того, учасники наради обговорили питання активізації боротьби з таксистами-нелегалами та питання відшкодування за пільгові перевезення. Олег Вікторович доручив узагальнити інформацію щодо рішень органів місцевого самоврядування з питань відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян по області, зокрема, з’ясувати, які суми коштів закладені в місцевих бюджетах на цю статтю.