08.05.2018 — 14:00

Хмельниччина вшанувала полеглих у Другій світовій війні

Друга світова війна – одна з найбільших трагедій в історії людства. Війна, яка забрала 65 мільйонів життів по всьому світу, серед них близько 10 мільйонів – це українці. Поділля також віддало свою данину – кожен другий наш земляк не повернувся з фронту, 250 тисяч подолян загинуло в боях, 478 тисяч розстріляно та закатовано у концтаборах, 117 тисяч насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини. Це ніколи не стерти з пам’яті народу, адже трагедія Другої світової війни  зачепила своїм чорним крилом  кожну родину. Ця рана ніколи не загоїться, цей біль втрати залишиться назавжди.

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, міський голова Олександр Симчишин, народний депутат України Сергій Мельник, керівники силових структур, обласних установ та організацій, ветерани та громадськість міста поклали вінки та квіти до  меморіального комплексу на військовому кладовищі.

Учасники заходу схилили голови перед українськими героями, які відважно й самовіддано боролися з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показали істинний приклад патріотизму.

Також представники керівництва області та міста, ветерани та громадськість вшанували загиблих воїнів покладанням квітів та вінків біля Вічного вогню та Меморіалу Слави.