08.05.2018 — 09:10

Привітання керівництва області з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі подоляни!

Друга світова війна – одна з найбільших трагедій в історії людства. Війна, яка забрала 65 мільйонів життів по всьому світу, серед них близько 10 мільйонів – це українці. Поділля також віддало свою данину – кожен другий наш земляк не повернувся з фронту, 250 тисяч подолян загинуло в боях, 478 тисяч розстріляно та закатовано у концтаборах, 117 тисяч насильно вивезено на каторжні роботи до Німеччини. Це ніколи не стерти з пам’яті народу, адже трагедія Другої світової війни  зачепила своїм чорним крилом  кожну родину. Ця рана ніколи не загоїться, цей біль втрати залишиться назавжди.

Минуло  79  років і ми вимушені знову захищати рідну землю від агресора, втрачати кращих синів і дочок української землі в протистоянні з російським окупантом.  Ми вистоїмо у цій боротьбі! Наш народ завжди прагнув миру та добросусідських відносин з іншими народами, та водночас готовий зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність і територіальну цілісність.

8 травня Україна разом із європейськими країнами відзначає День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Час не владний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг воїнів-захисників житиме! Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Дорогі земляки! Дякуємо та пам’ятаємо усіх, хто захищав Україну від агресії з боку нацистської Німеччини! Дякуємо всім, хто захищає Україну сьогодні!

Слава Україні! Героям Слава!

З глибокою повагою,

голова обласної державної адміністрації                             голова обласної ради

Олександр Корнійчук                                                              Михайло Загородний