08.05.2018 — 19:51

“Свято слави, свято честі, свято Перемоги”

Під такою назвою у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася зустріч поколінь до Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Почесними гостями заходу були Григорій Атаманюк – кавалер чотирьох медалей «За відвагу», учасник штурму Берліна, ветеран Другої світової війни, почесний громадянин м.Хмельницького, В’ячеслав Козак – ветеран Другої світової війни, нагороджений орденом Слави ІІІ ступеня, орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня та медалями «За визволення Праги», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.» та ін., Валентина Коляденко – дитина війни, керівник волонтерського центру міської ради ветеранів, Володимир Бастричев – полковник у відставці, голова комітету ветеранів війни обласної ради ветеранів, Сергій Босак – учасник бойових дій в Афганістані, заступник голови міської спілки ветеранів Афганістану, Ірина Петренко – офіцер запасу, Олександр Максимчук – молодший лейтенант, сучасний захисник територіальної цілісності та незалежності України, учасник АТО.

Розпочалася зустріч з приємної події: заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник  вручив Григорію Атаманюку вітальну адресу Президента України Петра Порошенка. Також Валерій Цезарович привітав усіх присутніх з 73-ю річницею перемоги над нацизмом та з Днем пам’яті та примирення. Посадовець висловив глибоку вдячність усім, хто в різні часи не пошкодував свого життя та здоров’я, захищаючи рідну землю, та побажав миру, здоров’я і злагоди.

А далі були спогади про війну та  про перемогу, привітання і теплі слова на адресу ветеранів, пісні воєнних літ. Демонструвались уривки з документальних фільмів, а також відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Перегортає пам’ять сторінки, веде туди – на фронтові дороги».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто загинув у роки війни.

За інформацією Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки