07.04.2016 — 17:07

Зустріч з питань призову на строкову службу відбулася у Новоушицькому районі

DSC01211 (1)Наближається весняний призов до лав Збройних Сил України. Саме тому з ініціативи військового комісара Новоушицького районного військового комісаріату Романа Юрчика в  приміщенні райдержадміністрації  відбулась зустріч із призовниками та їх рідними.

У зустрічі взяли участь керівництво району, селищний голова О.Московчук, прокурор району В.Гурняк, начальник Новоушицького відділення поліції А.Островський, в.о. старост, сільські голови та учасники АТО.

Про особливості призову 2016 року інформував Роман Юрчик. За словами районного комісара, черговий призов громадян на строкову військову службу почнеться з 5 травня й триватиме до 30 червня. Призову будуть підлягати громадяни України, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку. Призовники з вищою освітою будуть служити рік, без вищої освіти – півтора року.

Батьки побоюються, що служба їх синів буде проходити у зоні проведення антитерористичної операції. Проте військовий комісар неодноразово наголошував: солдати-строковики будуть проходити службу у військових частинах винятково за межами зони АТО.

Також він зазначив, що призовники, які ухиляються від призову на строкову військову службу, будуть внесені до єдиного електронного реєстру обліку призовників та військовозобов’язаних. Відтак, вони будуть обмежені у виїзді за кордон та оформленні будь-яких документів міграційною службою. Відносно цих призовників будуть проводитись дії щодо їх розшуку та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Також перед присутніми виступив учасник АТО, заступник голови районної спілки учасників АТО М.Дмитришин. Він закликав призовників не ухилятись від армії, а виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною, щоб бути готовими стати на її захист.

За матеріалами Новоушицької РДА