15.05.2018 — 15:30

З початку року, послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 725 демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО

Протягом січня-квітня 2018 року, послугами обласної служби зайнятості скористалися 725 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 96 учасників АТО. Найбільшим попитом користуються професії: слюсар-ремонтник, водій автотранспортних засобів, тракторист сільськогосподарської техніки, вантажник, охоронник, електрогазозварник, оператор котельні. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 38 осіб.

Понад 670 осіб, які звернулись до центру зайнятості, отримали профорієнтаційні послуги. Демобілізовані військовослужбовці беруть участь і в групових заходах, зокрема, в інформаційних семінарах для військовослужбовців та учасників АТО, тренінгах, тематичних зустрічах та консультаціях із залученням компетентних соціальних партнерів, в т.ч. представників громадських та волонтерських організацій, закладів освіти, охорони здоров’я, реабілітаційних закладів, психологічних та соціальних служб з метою надання психологічної підтримки та допомоги.

З початку року, з числа вимушено переміщених осіб на обліку перебувало 99 безробітних з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 23 особи, проходили профнавчання 11 осіб.

До відома: Станом на 1 травня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 11,9  тис.осіб, в тому числі 406 військовослужбовців учасників АТО та 53 особи з числа внутрішньо переміщених.

 

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування  ОЦЗ