16.05.2018 — 17:10

Командне золото юніорського чемпіонату завоювали наші дівчата у Білій Церкві

Сімнадцять спортсменів збірної команди області взяли участь у чемпіонатах України, що відбулися у Київській області 09-12 травня. На змагання прибули 140 учасників з різних куточків України та команда з Білорусі.

В перший день визначили кращих у командному чемпіонаті України в індивідуальній гонці на час. Чоловіки долали дистанцію у 25 кілометрів, всі решта категорій – на п’ять кілометрів менше. Єдиний представник області у змаганнях чоловіків Малик Єгор посів сьоме місце у складі змішаної команди зі спортсменами інших областей та 24-те особисто. Збірна команда області у складі Ярошенко Вікторії, Радіонової Христини, Мельничук Вікторії та Слободян Ірини посіла четверте місце у категорії “жінки”. Юніори Терещенко Ян, Качур Дмитро та Герасимчук Микола посіли 11-е командне місце.

Найкраще у цей день хмельничани виступили у категорії “юніорки”. Тут команда, що складалась з однієї юніорки та трьох спортсменок молодшої вікової групи, завоювала бронзові нагороди командного чемпіонату. На п’єдестал піднялися – Пархомюк Вікторія, Калинюк Юлія, Нагуляк Дарина та Плоцідим Анастасія. Вищі сходинки посіли наші головні суперники у рейтингах шосейних гонок, команди Київської та Миколаївської областей.  Найвище особисте місце з представниць області у Беляк Дарини – п’яте. Вона, разом з чотирма спортсменками, у складі ще однієї команди від Хмельницької області посіла четверте місце у командному заліку.

Одинадцятого травня на учасників чекали індивідуальні групові гонки. 120-кілометрову дистанцію змагань чоловіків Єгор Малик закінчив 32-им, та результати лідерів його змішаної команди дозволили їм усім завоювати бронзові нагороди командного чемпіонату. 96 кілометрів долали жінки. Кращими були команди Миколаївської та Одеської областей. Наші, Вікторія Мельничук, Вікторія Ярошенко, Ірина Слободян та Христина Радіонова, завоювали бронзові нагороди.

Усі троє юніорів-представників області, на жаль, не закінчили гонку, оскільки були зняті суддями за відставання. Натомість, знову порадували юніорки. Після 72-х кілометрів гонки, половину місць у першій десятці на фініші зайняли хмельничанки. Разом лінію перетнули наші Вікторія Пархомюк та Дарина Нагуляк. Позицію на фініші та особисте третє місце виграла Вікторія. Дівчатам не вдалося випередити лише господарів – двох вихованок місцевої СДЮСШОР “Промінь”. Втім, основну боротьбу в командному чемпіонаті вони виграли. Спільними зусиллями чотирьох членів збірної команди області (Юлія Калинюк – 5 місце, Анастасія Плоцідим – 7 місце), наймолодшим складом з числа команд, що брали участь у змаганнях юніорок, вибороли золоті медалі. Шосте, одинадцяте та тринадцяте місця спортсменок іншої команди з Хмельницького гарантували їм третю сходинку п’єдесталу пошани. Бронзові нагороди для області вибороли Анастасія Калашнік, Ірина Лазурко, Еліна Гусельникова,  Вікторія Лазурко та Дарина Беляк.

В суботу за підсумками фінального туру чемпіонату України у гонці критеріум найвище місце, дев’яте, посіла Вікторія Ярошенко. У другому турі серед юніорок Анастасія Калашнік стала третьою, Вікторія Пархомюк – четвертою, Еліна Гусельникова – шостою, що за сумою турів дозволило Анастасії завоювати бронзу, Вікторії закінчити чемпіонат на п’ятому місці, Еліні – на шостому.

Вітаємо членів збірної команди області зі здобуттям чергових медалей!