15.05.2018 — 18:17

В адміністрації обговорили питання строків освоєння асигнування на видатки розвитку обласних комунальних закладів

З метою підвищення використання бюджетних коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2018 рік по капітальних видатках, 15 травня  перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний та  директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич обговорили вищезазначене питання у ході наради. Так, про використання коштів звітували керівники Департаменту охорони здоров’я, освіти і науки, соціального захисту населення, управління культури, національностей, релігій та туризму, регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації.

На нараді гостро стояло питання строків освоєння асигнування на видатки розвитку обласних комунальних закладів.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич зазначив, що обласний бюджет чітко виконує зобов’язання перед головними розпорядниками коштів в частині їх фінансування, але при цьому показник касових видатків є низьким. За словами Сергія Адамовича, це є ознакою неефективного використання ресурсів і дане питання потребує більшої уваги керівників закладів соціально-культурної сфери.

В свою чергу, Володимир Кальніченко звернув увагу доповідачів на необхідність підвищення результативності використання бюджетних коштів, що в подальшому забезпечить своєчасне та раціональне їх використання.