16.05.2018 — 15:22

Хмельниччина гостинно приймає учасників ІV Міжнародних змагань кінологічних команд «Україна-2018»

Протягом 16-17 травня у місті Хмельницький під егідою Державної фіскальної України на базі Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації відбуваються ІV Міжнародні змагання кінологічних команд «Україна-2018» з пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв та тютюнових виробів.

В урочистому відкритті міжнародних змагань на стадіоні «Поділля» взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, директор Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Державної фіскальної служби України Василь Поїзд, представники Митної служби Федеративної Республіки Німеччини при Посольстві ФРН в Україні, Кінологічної спілки України, Кінологічного центру «Ягуар», «Імперіал Тобако Юкрейн», АТ «Джей Ті Інтернешнл», ПАТ «Філіп Моріс Україна», Української асоціації виробників тютюнових виробів «Укртютюн».

Звертаючись до організаторів та учасників змагань, перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко відмітив, що Державна митна служба є невід’ємним елементом контролю і управління порядком переміщення через державний кордон України.

За словами Володимира Ілліча, велику  роль у процесі протидії незаконному переміщенню через кордон  наркотиків, зброї, вибухових речовин і відіграють кінологічні команди. Тому, сьогоднішні змагання дозволять обмінятись досвідом у впровадженні передових методик у кінологічній діяльності, поглибити співпрацю з митниками та  кінологами інших країн.

Посадовець висловив сподівання, що змагання вразять майстерністю фахівців-кінологів та високими результатами багатомісячних наполегливих тренувань, а також побажав учасникам змагань цілеспрямованості, високих спортивних результатів, успішних виступів та перемог!

Участь у змаганнях бере 31 кінологічна команда з  дев’яти  країн світу: Республіки Білорусь, Республіки Польща, Словацької Республіки, Республіки Молдова, Республіки Австрія, Республіки Болгарія, Латвійської Республіки, Грузії; кінологічних команд правоохоронних органів і організацій України: Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Національної Гвардії України, Державної фіскальної служби України, Державного підприємства міжнародних авіаліній «Бориспіль».

Метою змагань є набуття  міжнародного досвіду зі спеціальної підготовки та використання кінологічних команд. Такі змагання дозволяють налагоджувати співпрацю та взаємостосунки між митними органами різних країн, обмінюватися досвідом та допомагають підвищити професійний рівень кожного працівника кінологічної служби. Проведення змагань такого високого рівня свідчить про особливі напрацювання кінологічних команд у протидії незаконному переміщенню товарів через кордон.

Учасникам змагань будуть представлені об’єкти для пошукової роботи, а саме: багаж, вантажні та легкові транспортні засоби та приміщення. Кожного учасника змагань під час пошукової роботи буде оцінювати суддівська група у складі трьох суддів.

Протягом двох днів змагання з пошуку зброї та набоїв у вантажних транспортних засобах відбуватимуться на базі комунального підприємства «Електротранс», з пошуку наркотичних засобів у багажі – на стадіоні ПТУ №11, з пошуку тютюнових виробів у легкових транспортних засобах –  на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби України.

Підбиття підсумків змагань та нагородження переможців відбудуться о 16 годині 17 травня на стадіоні «Поділля».