17.05.2018 — 11:57

В облдержадміністрації визначилися з обсягами регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів в закладах професійно-технічної освіти області

16 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулося повторне засідання регіональної ради професійно-технічної освіти (стейкхолдерів), яке мало на меті прийняття остаточного рішення щодо обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів в закладах професійно-технічної освіти області.

Як повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення Антоніна Харчук, остаточна цифра регіонального замовлення від області без урахування обласного центру становить 2450 осіб, готувати яких будуть 18 закладів ПТО. Також за рахунок фінансування з держбюджету буде підготовлено ще 160 осіб. Заслухавши цю інформацію, члени регіональної ради професійно-технічної освіти шляхом голосування затвердили запропоновані обсяги замовлення для області.

Далі учасники засідання обговорили питання щодо замовлення на підготовку робітничих кадрів по м.Хмельницькому. На попередньому засіданні учасники ради не змогли  визначитися з обсягами замовлення від Хмельницької міської ради. Після консультацій представники міської ради повідомили, що готові визначити обсяг замовлення на підготовку 675 осіб.  Представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації наполягали, що згідно договорів, укладених із представниками підприємств та бізнесу, в цілому необхідно підготувати 1025 осіб.

Після тривалої дискусії обидві пропозиції було вирішено поставити на голосування. В результаті переважною більшістю голосів члени ради підтримали варіант Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Таким чином, у 2019 році відповідно до регіонального та державного замовлення на підготовку робочих кадрів на Хмельниччині будуть готувати 3645 осіб.