08.04.2016 — 14:20

Просвітницька акція до Всесвітнього дня здоров’я

IMG_22198 квітня в приміщенні обласної телерадіокомпанії “Поділля Центр” пройшла просвітницька акція до Всесвітнього дня здоров’я. Темою чергового Всесвітнього дня здоров’я став цукровий діабет. За визначенням ВООЗ цукровий діабет є однією із глобальних медико-соціальних проблем. Тому вирішення проблем, пов’язаних із цією хворобою – першочергове завдання національних систем охорони здоров’я. Це зумовлено не лише прогресуючим зростанням кількості хворих на цукровий діабет, а й надзвичайно високим ризиком розвитку його ускладнень, які призводять до втрати працездатності, інвалідизації та смертності цієї категорії хворих.
У Хмельницькій області станом на 01.01.2016 року на обліку перебуває 53714 дорослих хворих на цукровий діабет, причому із них 3797 вперше виявлених у 2015 році, а також 301 дитина віком до 17 років.
IMG_2170Захід організовано за ініціативи Хмельницького обласного Центру здоров’я та Товариства сприяння діабетикам у Хмельницькій області. Участь в акції взяли головний лікар обласного Центру здоров’я Людмила Небесна, завідувач ендокринологічним відділенням Хмельницької обласної лікарні Людмила Мукомела; голова Товариства сприяння діабетикам у Хмельницькій області Віра Сорокіна, міський ендокринолог Людмила Тарасова, голова Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Василюк, а також волонтери, медсестри Товариства Червоного Хреста України, студенти Хмельницького базового медичного коледжу.
Усі бажаючі мали змогу виміряти рівень цукру та артеріальний тиск, а також отримати консультацію лікарів-ендокринологів. Загалом акцію відвідали близько 120 хмельничан. Усі, хто пройшов дослідження, отримали пам’ятки та листівки з питань охорони і зміцнення здоров’я та профілактики захворювань.

За матеріалами обласного Центру здоров’я.