21.05.2018 — 19:11

В.Лозовий: Жителі Хмельниччини очікують будівництва якісної сучасної дороги

Сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів робочу зустріч з представниками  китайської компанії Сіньцзян Комм’юнікейшнз Констракшн Груп Ко. Лтд. («Xinjiang Communications construction Group Co.,Ltd.»), яка минулого року уклала контракт з  Державним агентством автомобільних доріг України на проведення реконструкції та капітального ремонту на дорозі М-12 (км 291+240 – км 332 + 052) Стрий-Тернопіль – Вінниця – Кіровоград – Знам’янка (відрізок сорок кілометрів дороги від Голоскова до кордону із Вінницькою областю).

На попередній зустрічі, що відбулася місяць тому, китайські бізнесмени роз’яснили причини затримки початку будівельних робіт на об’єкті М-12. Як зазначили представники будівельної фірми, у зв’язку з тим, що вони вперше працюють в Україні, виникла ціла низка труднощів юридичного та технічного характеру, які і спричиняють зрив запланованих термінів виконання робіт. За результатами цієї зустрічі було визначено ряд питань, у вирішенні яких може надати сприяння облдержадміністрація.

“Сьогодні жителі Хмельниччини очікують від вас будівництва якісної сучасної дороги, яка поєднає нашу область із сусідніми областями, і яка є стратегічно важливою як для нас, так і для держави в цілому. – зазначив голова облдержадміністрації. – Тому зараз  ми хочемо отримати відповіді на наші запитання щодо термінів виконання робіт та їх якості. В свою чергу запевняємо, що будемо надавати усіляку допомогу у реалізації цього важливого проекту, щоб у результаті ми могли пишатися цією дорогою”.

Пан Лю Цзін в свою чергу подякував керівництву облдержадміністрації за істотну підтримку, яку китайські будівельники отримали у своїй роботі. За його словами, за результатами попередньої зустрічі було визначено список першочергових проблем. Завдяки сприянню ОДА, проведенню цілого ряду консультацій та ефективній координації  зусиль, на сьогодні відбулося багато зрушень.

Основним питанням, що гальмує початок роботи, за словами іноземця, є відсутність необхідних для повноцінного ведення робіт обсягів будівельної сировини – ґрунту та щебеню. Спеціалісти фірми обстежили навколишні території і знайшли родовища, сировина з яких могла б бути використана на будівництво дороги і задовольняє стандарти якості. Однак це не є діючі кар’єри, тому постає питання щодо отримання ліцензії на розробку. Також пан Лю Цзін повідомив, що виникли окремі проблеми з фірмою, що проводить вирубку дерев на території майбутнього будівництва.

Заслухавши інформацію, Вадим Лозовий зазначив, що процедура отримання ліцензії на розробку цих родовищ згідно законодавства України досить тривала у часі і складається із цілої низки етапів. Навіть за найпозитивнішими прогнозами ця процедура може зайняти місяці. Тому посадовець  надав доручення представникам відповідних підрозділів підготувати перелік діючих кар’єрів, які могли б задовольнити потреби цього будівництва хоча б на початковому етапі. Також він доручив провести спільний з представниками будівельної фірми виїзд на ці кар’єри для оцінки їх потужності та відповідності стандартам якості.

“Цей проект перебуває на особистому контролі у Президента та Прем’єр-Міністра. І він є надзвичайно важливим для області, тому нам потрібно рухатися в одному напрямку. Впевнений, якщо є бажання, і воно спільне, то ми завжди зможемо знайти шляхи вирішення будь-яких проблем”, – зазначив Вадим Лозовий, підсумовуючи зустріч.