22.05.2018 — 13:07

В облдержадміністрації обговорили актуальні питання законодавства про держслужбу

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся семінар, приурочений відзначенню 100-річчя державної служби в Україні. В залі зібралися представники Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, керівники служб управління персоналом апаратів місцевих державних адміністрацій, територіальних підрозділів ЦОВВ, працівники структурних підрозділів ОДА, відповідальні за кадрову роботу.

Присутніх привітали заступник керівника апарату облдержадміністрації Андрій Дикий та начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Костянтин Герасимюк.

Як зазначив Андрій Дикий, із вступом в дію нового закону “Про державну службу” розпочався процес перетворення кадрової служби апаратів держустанов всіх рівнів у повноцінні служби персоналом. Як і в будь-якому процесі змін, виникають різноманітні питання, як юридичного, так і технічного характеру. Вирішити їх власними силами не завжди виходить. Тому сьогоднішній семінар покликаний допомогти працівникам, що працюють в цій сфері, у вирішенні найбільш типових задач, з якими вони стикаються, підвищити рівень поінформованості, обмінятися досвідом та здобути нові специфічні знання.

Костянтин Герасимюк також відзначив важливість такого спілкування. Посадовець відзначив, що аналогічні семінари проводилися вже у Житомирській та Вінницькій областях, і досвід свідчить, що вони дозволили значно підвищити професійний рівень кадровиків і зняти цілий ряд питань.

Учасникам семінару представнили короткий історичний екскурс, під час якого вони детальніше дізналися про історію заснування в Україні інституту державної служби, про події, пов’язані з нею, основні етапи розвитку та становлення від доби Української революції до сьогодні.

Також присутні обговорили актуальні аспекти застосування законодавства про державну службу, особливості їх вирішення, а також змогли отримати відповіді на всі запитання.