23.05.2018 — 09:37

Весняний чемпіонат України серед юнаків та дівчат

17-20 травня Суми приймали чемпіонати України серед спортсменів 2002-2003, 2004-2005 рр.н.

П’ятнадцять зі 122-х учасників змагань представляли Хмельницьку область – одинадцять дівчат та четверо юнаків.

У індивідуальній гонці на час, що проходила у перший день змагань, найкращий медальний здобуток – у наших молодших дівчат. У п’ятірці найшвидших було четверо хмельничанок.

П’єдестал зайняли: 1 місце – Черватюк Катерина, 2 місце – Сафронюк Наталія, 3 місце – Ганжук Кристина. Далі розташувалась спортсменка з Київської області, а на п’ятому місці, також хмельничанка – Калинюк Марина.

Схожа ситуація склалась і у дівчат 2002-2003 рр.н. Проте, тут хмельничанки “віддали” суперниці з Київської області срібну медаль. Золото завоювала Дарина Нагуляк, бронзу – Юлія Калинюк. Четверте місце посіла Анастасія Плоцідим. Близьким до призових місць у цьому виді був наш Кришталь Олександр – четвертий серед молодших юнаків.

18-го та 19-го травня спортсмени розіграли медалі у групових гонках. З відривом у півхвилини від суперниці-харків’янки своє золото виборола наша Наталія Сафронюк. На фінішній прямій розіграли бронзову медаль хмельничанки Марина Калинюк та Катерина Черватюк.

Не обійшлось без медалей і у старших дівчат. Тут першою лінію перетнула Софія Шевченко з Білої Церкви, за нею фінішувала група на чолі з нашою Анастасією Плоцідим. Маємо ще одне срібло. Юлія Калинюк – п’ята, Дарина Нагуляк – шоста.

У фінальному турі весняного чемпіонату України у гонці критеріум, що відбувся у неділю, хмельницькі дівчата також вдало проявили себе та покращили позиції після першого туру, що відбувся у Кропивницькому. Так, за сумою всіх турів Анастасія Плоцідим посіла перше місце чемпіонату серед дівчат 2002-2003 рр.н., Юлія Калинюк – третє. Серед молодших дівчат Катерина Черватюк здобула срібну, Наталія Сафронюк – бронзову медаль чемпіонату.

Вітаємо переможців та призерів!