08.04.2016 — 14:37

Працівники Департаменту екології облдержадміністрації спільно з студентами оновили березовий гай на занедбаному пустирі

P1160333Підвищення температурного режиму, посприяло активізації робіт з озеленення. Вже стало традицією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації кожного року до Дня довкілля проводити озеленення шляхом здійснення посадки дерев на визначеній території. Не став виключенням і цей рік. Так, 8 квітня працівниками Департаменту спільно з студентами кафедри екології Хмельницького національного університету було відновлено близько 3000 кв.м. зелених насаджень шляхом висадки саджанців берези у кількості 80 штук.

Подібні акції проводяться щороку по всій Україні для привернення уваги молоді, громадськості до питання створення нових зелених зон. З кожним роком акція набуває все більшої популярності, і це дуже приємно. Такі заходи мають, насамперед, просвітницьку мету – ми хочемо показати, що створити «зелені території» непросто, а ще необхідно докласти чимало зусиль, щоб їх доглянути, виростити та зберегти.

Висловлюємо надію на те, що День довкілля  приверне увагу кожного громадянина до екологічного стану нашої країни. Це своєрідний заклик почати діяти, узяти на себе соціальну відповідальність і долучитися до спільної праці задля стійкого майбутнього людства.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів  облдержадміністрації