04.06.2018 — 13:51

Заява Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на спільному брифінгу з Головою Верховної Ради України щодо ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зробили спільну заяву, присвячену важливості ухвалення цього пленарного тижня проекту закону про Антикорупційний суд України.

Глава Уряду, зокрема, зазначив: «Насправді, сьогодні відповідальний день і тиждень, коли має бути ухвалений закон про незалежний і справедливий Антикорупційний суд. Всі знають про те: наскільки важливим сьогодні в суспільстві є питання справедливості і питання ефективної боротьби з корупцією. Глибоко переконаний, що без створення такого суду ця боротьба не буде успішною. Тому сьогодні ключове завдання – щоб українці отримали можливість створення такого суду, відновлення довіри всередині країни, це довіра й міжнародна. Глибоко переконаний в тому, що це питання має ключове значення. Сьогодні ми маємо всі можливості і шанси, і я заявляю це як Прем’єр-міністр країни, продовжити розвивати країну. Люди відчують, що економіка почала розвиватися, і життя стало кращим. Але важливо, аби Антикорупційний суд був ухвалений. Без ухвалення цього важливого рішення, буде підірвана довіра – як всередині суспільства до влади і владних інституцій, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджено.
Я буду працювати з головами фракцій, депутатами Верховної Ради України щодо ухвалення такого рішення. Хочу підкреслити, що ми сьогодні стоїмо перед вибором – або подальший розвиток і вирішення багатьох проблем, або якщо рішення не буде ухвалене – дестабілізація. Сьогодні є величезний виклик для всіх, хто причетний до прийняття рішення. Я як Прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення. Якщо цей суд, справедливий і незалежний, не буде утворено, я складу з себе повноваження Прем’єр-міністра України і подам у відставку».