07.06.2018 — 10:05

ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2018»

6 червня, відбулося урочисте відкриття ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018» за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Делегацію від Хмельничиини очолили голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, гоолова обласної ради Михайло Загородний, перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко.

Виставка «Агро-2018» – найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі, виступає ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок в усіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкрив можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

«Те, що кожного року роблять наші аграрії, розвиваючи нашу країну, є надзвичайно важливим. Майже 5-та частина всього, що виробляє Україна, має відношення до агропромислового комплексу. Тому нові технології, техніка, механізми створення більшої продуктивності, нарощування поголів’я робить нашу країну сильнішою. І тому наше завдання залишається незмінним – збільшувати підтримку і допомагати нашим аграріям бути успішними. Сильний фермер, сильна Україна, сильна Держава», – зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також додав, що цього року Уряд передбачив абсолютно нові програми підтримки АПК, які дають можливість нарощувати аграрний потенціал країни. Зокрема, цього року дуже важливим питанням є підтримка українського фермерства. Уряд виділив 1 млрд гривень для того, щоб українські фермери отримали підтримку на садівництво, тваринництво, добрива, насіння – все те, що дає можливості фермерам розвиватися. Окрім того, вже цього місяця буде спрямовано 270-280 мільйонів гривень на програму з компенсації майже 30% вартості будівництва нових ферм, молочнотоварних комплексів тощо.

Особлива увага на виставці приділяється: новинкам сільськогосподарської техніки та устаткуванню, високопродуктивним породам свійських тварин, сучасним агротехнологіям для всіх галузей сільського господарства.