08.06.2018 — 09:42

Аудитори Хмельниччини протягом січня- травня забезпечили відшкодування втрат на суму 10 млн гривень

За результатами проведення заходів державного фінансового контролю фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області впродовж чотирьох місяців поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму  10,2 млн гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 10  млн гривень (з врахуванням усунення втрат матеріальних та фінансових ресурсів виявлених у попередніх роках).

Завдяки проведеній аудиторами роботі, порушники фінансової  дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів  1,7 млн гривень.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 17 фінансових санкцій у вигляді  попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

За результатами проведених державних фінансових аудитів надано 53 пропозиції щодо підвищення рівня ефективності використання коштів і майна, 13 пропозицій виконано об’єктами контролю. Крім того, усунуто порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму  понад 280 тис. гривень.

За порушення законодавства 21 посадову особу притягнуто до  адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної та матеріальної.

      Також, за наслідками проведених контрольних заходів за порушення  законодавства з фінансових питань із займаних посад  звільнено три особи.

      Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано інформацію про виявлену фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу, на суму 1,6 млн грн.

Матеріали 15 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їхнього розгляду розпочато 4 досудових розслідування.

 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області