08.06.2018 — 16:43

Вадим Лозовий здійснив виїзний прийом громадян у Дунаєвецькому районі

08 червня голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий провів виїзний прийом громадян у Дунаєвецькому районі. Поділитися наболілими проблемами з керівником області, знайти підтримку та допомогу щодо вирішення певних питань прийшло чимало жителів району. Зокрема, в ході прийому було зареєстровано 11 звернень, з них 2 колективних.

Так, двоє громадян звернулись до Вадима Миколайовича з проханням посприяти в отриманні матеріальної допомоги, а саме на лікування онкохворої дружини та дитини-інваліда.

Також, одним із проблемних питань піднятих під час прийому було колективне звернення громадян щодо необхідності проведення капітального ремонту приміщення Української православної церкви Київського патріархату “Різдва Христового” м. Дунаївці. Ознайомившись із суттю даного питання, голова облдержадміністрації дав доручення керівництву району та міста знайти оптимальні шляхи його вирішення у відповідності до вимог чинного законодавства.

Зокрема, в рамках правового поля розглянута можливість щодо приваблення інвестора, який здійснюватиме капітальний ремонт церкви, надання інвестиційно-привабливої земельної ділянки, яка може бути використана для розміщення багатоквартирної та громадської забудови. Вадим Миколайович запевнив представників релігійної громади та парафіян, що питання проведення капітального ремонту храму та благоустрою прилеглої території буде знаходитись на постійному контролі органів виконавчої влади області та району, місцевої ради до його вирішення.

Серед інших питань порушених у ході прийому озвучено питання розчистки русла річки Тернавка в м.Дунаївці, сприяння в отриманні в державному архіві Хмельницької області довідки, підтвердження трудового стажу, отримання аліментів на онуків, проведення Державною аудиторською службою ревізії господарсько-фінансової діяльності Дунаєвецької міської ради, ремонту доріг у населених пунктах (м.Дунаївці, вул.Дмитра Жлоби, с.Рахнівка), отримання коштів за викуп земельної ділянки під будівництво ІІ черги автомобільної дороги державного значення обходу м.Дунаївці на ділянці с.Заставля – дорога Т-20-08 (Товсте – Дунаївці – Могилів-Подільський) та сприяння у пришвидшенні будівництва ІІІ черги об’їзної дороги.

Уважно вислухавши кожного заявника, Вадим Миколайович надав роз’яснення з порушених  питань та відповідні рекомендації по їх вирішенню. Усі звернення взяті під особистий контроль очільника області та надано відповідні доручення окремим керівникам.