15.06.2018 — 10:35

Командно-штабні навчання в м. Шепетівка

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2018, 13-14 червня поточного року в м. Шепетівка під керівництвом заступника начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрія Кореви було проведено командно-штабні навчання з Шепетівською міською ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів».

Основними навчальними цілями тренувань були: перевірка на практичних заходах (відпрацьованих документах та діях по навчальних ввідних) реальність планів цивільного захисту міста, їх відповідність вимогам керівних документів та конкретним місцевим умовам техногенно-екологічного стану; відпрацювання порядку взаємодії органів управління цивільного захисту міста, сил та засобів міських спеціалізованих служб ЦЗ, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків, а також при проведенні евакуаційних заходів; перевірка стану готовності до дій за призначенням міських спеціалізованих служб цивільного захисту; надання практичної та методичної допомоги керівництву у сфері цивільного захисту міста.

До проведення командно-штабних навчань були залучені: представники управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, керівний склад цивільного захисту м. Шепетівка, міська та об’єктові комісії з питань ТЕБ та НС, евакуаційні органи всіх рівнів, міські спеціалізовані  служби цивільного захисту, формування  спеціалізованих служб ЦЗ та об’єктів господарювання, визначені установи, організації та об’єкти господарювання розташовані на території міста.

В ході навчань була практично організовано роботу евакуаційної комісії, здійснено розгортання посту радіаційно-хімічного спостереження, приведено в готовність до виконання завдань спеціалізовану службу транспортного забезпечення, розгорнуто проміжний пункт евакуації на станції Шепетівка. Також проведено засідання штабу з ліквідації НС, приведено в готовність спеціалізовану протипожежну службу, медичну та службу охорони громадського порядку, розгорнуто пункт харчування та відпочинку особового складу задіяного на ліквідацію НС, організовано оповіщення населення, приведено в готовність захисні споруди ЦЗ, організовано укриття населення, спеціалізованою комунально-технічною службою забезпечено підвіз питної та технічної води.

Представниками облдержадміністрації надано практичну допомогу керівництву району у вирішенні проблемних питань у сфері цивільного захисту.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту міста здатні виконувати завдання за призначенням.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.