15.06.2018 — 18:40

Вадим Лозовий зустрівся з представниками регіонального відділення Асоціації міст України

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та голова обласної ради Михайло Загородний зустрілися з представниками регіонального відділення Асоціації міст України. До участі у засіданні було запрошено голову регіонального відділення Асоціації міст України Василя Сидора, керівників окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, голів міст обласного значення та голів ОТГ.

Проведення такої зустрічі було ініційоване керівництвом області, аби обговорити проблемні питання щодо розподілу субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області з урахуванням необхідності дотримання положень Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України у березні цього року.

Розпочинаючи, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий зауважив, що сьогоднішня зустріч має пройти під гаслом Уряду: «Всі реформи і зміни в Україні мають проводитися виключно в інтересах громадян і з огляду на їх потреби».

«У нас накопичилася низка питань, що потребують обговорення та уточнення наших спільних подальших дій, і насамперед – щодо виконання та ефективного використання місцевих бюджетів. Маємо доручення Прем’єр-міністра України за наслідками його зустрічі із членами правління Асоціації міст України, на якій були обговорені проблемні питання бюджетного забезпечення територіальних громад та шляхи їх вирішення», – сказав Вадим Миколайович.

Керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації доповіли про розподіл субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування обласного значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області, освітню субвенцію та її розподіл між місцевими бюджетами на основі нового формульного розрахунку, медичну субвенцію в умовах реформування закладів охорони здоров’я області та багато інших поточних питань.

В свою чергу, кожен з учасників зустрічі мав можливість висловити свої зауваження, пропозиції та шляхи вирішення порушених проблем. Голова адміністрації запевнив учасників зустрічі, що висловлені пропозиції не залишаться без уваги, а у тих випадках, де це необхідно, обов’язково буде звернення до Кабінету Міністрів України чи відповідних центральних органів виконавчої влади.

«Те, що залежить від нас, маємо вирішувати самі, спільно з вами та іншими керівниками місцевих органів виконавчої влади та виконавчих органів місцевих рад. І працювати тут є над чим», – наголосив очільник області. – Нам потрібно розвивати реальний сектор економіки, розбудовувати інфраструктуру в містах і селах, залучати додаткові інвестиції в економіку області, всебічно сприяти становленню і розвитку об’єднаних територіальних громад. Але ще раз хочу наголосити, що все це ми зробимо тільки спільними зусиллями».

На завершення, Вадим Миколайович подякував усім присутнім за активну участь в обговоренні визначених питань, за слушні зауваження та пропозиції та за ту роботу, яка проводиться на місцях із забезпечення соціально-економічного розвитку області.

Також голова адміністрації додав, що такі зустрічі будуть систематичними задля обговорення проблемних питань, обміну досвідом та напрацювання спільних рішень, які дадуть можливість стабільного зростання соціально-економічних стану області.