18.06.2018 — 15:51

110,2 тис.грн. будуть спрямовані подолянам, які долучилися до урядової програми «Державна підтримка галузі тваринництва»

Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснило нарахування дотацій фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 6,7 млн грн. Зазначені кошти спрямовано до підрозділів облдержадміністрацій з питань АПК для виплати утримувачам телят.

Жителі Хмельниччини вже долучилися до урядової програми. Як інформує Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, станом на 18.06.2018 року по області вже  65 осіб звернулося для отримання дотації за молодняк. Найближчим часом кошти у сумі 110,2 тис.грн. будуть спрямовані одержувачам.

Довідково:

Дотацію нараховано та буде сплачено 3 573 фізичним особам за утримання 6 064 телят. Зокрема, за утримання молодняку ВРХ:

– до 5-місячного віку нараховано 562,8 тисяч гривень за 1 876 голів;

– до 9-місячного віку – 2 861 тис. грн за 2 861 голову;

– до 13-місячного віку – 3 317,5 тис. грн. за 1 327 голів.

Також, за напрямом державної підтримки сільгосппідприємств за утримання корів, здійснено нарахування у обсязі 259,2 млн грн. Найближчим часом кошти будуть спрямовані одержувачам.

Нарахування та спрямування коштів відбулося відповідно до урядової програми «Державна підтримка галузі тваринництва». У рамках цієї програми надається державна підтримка фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби до 13-місячного віку із розрахунку 2500 гривень на теля на рік (3-ма частинами).

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі:

– за період утримання молодняка віком 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;

– за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову;

– за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

Які документи необхідно подати для отримання дотації?

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають копії таких документів:

паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів, а в разі утримання 10 і більше голів молодняку – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

паспорта особи;

довідки про відкриття рахунка в банку;

довідку про отримання ідентифікаційного номеру (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті).

Таким чином, перш ніж подавати документи на виплату дотації необхідно спочатку провести ідентифікацію і реєстрацію теляти, народженого у вашому господарстві (отримати паспорт великої рогатої худоби).

Для отримання паспорту на тварину та ветеринарної картки для неї або витягу з Єдиного державного реєстру тварин необхідно звернутися до фахівців ветеринарної служби