25.06.2018 — 09:36

За інформацією Посольства Китайської Народної Республіки в Україні у період з 5 по 10 листопада 2018 р. в м. Шанхай (Китайська Народна Республіка) буде проходити Китайська міжнародна імпортна виставка “China International Import Expo 2018”.

За інформацією Посольства Китайської Народної Республіки в Україні у період з 5 по 10 листопада 2018 р. в м. Шанхай (Китайська Народна Республіка) буде проходити Китайська міжнародна імпортна виставка “China International Import Expo 2018”. Вказаний захід був офіційно анонсований Президентом КНР Сі Цзіньпінем на Форумі “Один пояс – один шлях” в травні 2017 року та є одним з найбільш пріоритетних виставково-ярмаркових заходів для Китайської Народної Республіки. Очікується, що у заході приймуть участь компанії з понад 100 країн світу.

Захід буде проходити зa підтримки Світової організації торгівлі, Конференції ООН з торгівлі та розвитку та Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку.

Міжнародна виставка “China International Import Expo 2018” буде складатися з трьох основних частин:

1)  Павільйон на якому будуть розміщуватись національні стенди країн. Його мета – це презентація основних досягнень країн у сферах торгівлі та інвестицій та представлення унікальних товарів та послуг.

  2)  Тематичні павільйони для участі підприємств:

– павільйони, які присвячені товарам за наступними напрямами: промислове обладнання, побутова техніка, автомобільний транспорт, одяг та споживчі товари, харчова та аграрна продукція, медичне обладнання та продукція;

– павільйон, який присвячений послугам за наступними напрямами: туристичні послуги, новітні технології, культура та освіта, проектування та дизайн, послуги та аутсорсинг;

3) Міжнародний торговельний форум в рамках виставки, проведення якого   заплановано на 5 листопада 2018 р.

Китай на сьогодні є країною з другою за розміром економікою і займає друге в світі місце за імпортом та споживанням. Також, Китай перейшов на нову стадію розвитку, коли безперервно розширюється потреба в імпортних товарах. Внаслідок цього очікується, що протягом найближчих п’яти років Китай буде імпортувати товари та послуги на суму близько 10 трлн. доларів США, що відкриває можливості для поставок товарів підприємствам з різних країн світу.

Фінансування витрат, пов’язаних з підготовкою та забезпеченням участі України у зазначеній виставці, буде здійснюватися за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги Європейського банку реконструкції та розвитку, спонсорів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Контактна особа щодо організації участі України у виставці: Катерина Співакова, менеджер проекту “GoChina”, тел.: +38 (050) 331-85-76, адреса електронної пошти: [email protected]; GoChina@epo.org.ua.