27.06.2018 — 16:03

Вадим Лозовий провів зустріч із представниками громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників АТО

26 червня голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів зустріч активом громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників АТО. До участі з заході також були запрошені заступник голови обласної ради Валерій Лесков, керівники департаментів, управлінь облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, які відповідають за питання забезпечення прав і гарантів інвалідів війни та учасників бойових дій. Від громадськості на зустрічі були присутні Микола Приступа, голова Хмельницької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, Андрій Трубаєнко, керівник ГО “Учасників АТО  Хмельниччини та ветеранів війни”, представники міських та районних осередків громадських організацій.

Основна мета зустрічі  – обговорення питань соціального забезпечення учасників бойових дій, дотримання їх законних прав, а також напрацювання пропозицій до угоди про співробітництво між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою та Хмельницькою обласною організацією ветеранів Афганістану у цій сфері.

Під час спілкування були підняті питання монетизації пільг, покращення ситуації із забезпеченням учасників бойових дій житлом та ліками. Учасники зустрічі мали змогу безпосередньо поставити запитання відповідним спеціалістам та отримати на них відповіді, а також заслухати коментарі щодо змін у законодавстві, які стосуються забезпечення прав ветеранів Афганістану та учасників АТО.

Вадим Лозовий зазначив, що усі питання, порушені під час зустрічі, фіксуються і будуть опрацьовані у стислі терміни з метою пошуку оптимальних шляхів їх розв’язання. У той же час посадовець нагадав, що окремі з них не належать до компетенції облдержадміністрації, зокрема, такі, як питання щодо впорядкування та приведення до відповідності норм законодавчих актів, що приймалися у різний час. Саме тому єдиним можливим законним  шляхом їх розв’язання є прийняття обласною радою  відповідних звернень до Уряду та Верховної Ради.