28.06.2018 — 08:52

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека отримала звання найактивнішої

Протягом 19—25 березня громадська організація Вікімедіа Україна/Wikimedia Ukraine  проводила конкурс «Культурна спадщина та видатні постаті краю», до участі у якому запрошувались працівники та користувачі бібліотек України для того, щоб створювати і покращувати статті про свій регіон та його видатних постатей в українській Вікіпедії. Активним учасником цього конкурсу стала Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека.

Бібліотекарями та користувачами 45 бібліотек різних міст, сіл та селищ України усього було створено або доповнено 288 статей. Після конкурсного періоду тривала робота журі, яке складалося з досвідчених вікіпедистів. Учасники написали та поліпшили понад 200 статей про видатних особистостей, майже 50 статей про пам’ятки історії, культури.

Бібліотечні спеціалісти довели, що готові ділитися своїми знаннями та інформацією, яку накопичують та зберігають, навіть у такий незвичний спосіб, коли користувачі знаходяться не в стінах бібліотеки, а є читачами найпопулярнішої онлайн енциклопедії. Змагання за звання найкращих відбувалось у трьох номінаціях:  «Найкраща Вікістаття», «Найкраща поліпшена Вікістаття», «Найактивніша бібліотека».

Надзвичайно приємно, що переможцем у номінації “Найактивніша бібліотека” стала Хмельницька ОУНБ. Спільну роботу колективу бібліотеки, науковців, краєзнавців та читачів по наповненню української Вікіпедії було відзначено дипломом за перемогу в конкурсі “Культурна спадщина та видатні постаті краю”.

Колектив бібліотеки висловлює вдячність усім, хто долучився до написання і розміщення статей, та сподівається на подальшу співпрацю в ім’я збереження пам’яті та поширення інформації про Хмельниччину, її людей та пам’ятки.

Дякуємо голові правління громадської організації Вікімедіа Україна / Wikimedia Ukraine Іллі Корнієнку та оргкомітету конкурсу, і вітаємо колектив Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки із заслуженою відзнакою!