02.07.2018 — 18:07

Вадим Лозовий проінспектував якість ремонту дороги

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий здійснив повторний виїзд на відрізок автодороги Волосівці-Н-03-Меджибіж, яку він оглядав місяць тому, аби перевірити, як виконуються його доручення.

Як повідомлялося раніше, ця ділянка автодороги протяжністю 1,1 км – є першим об’єктом, що був відремонтований поточним середнім ремонтом за рахунок дорожньої субвенції. Вартість усіх робіт склала загалом 3,2 млн. гривень.

Сергій Матус, керівник ДП “Служба автомобільних доріг”, доповів, що всі зауваження Вадима Лозового щодо проведених робіт були враховані, а недоліки усунуті. Зокрема, за минулий місяць завершено нанесення горизонтальної дорожньої розмітки, виконане профілювання узбіч, здійснено обрізку дерев, гілля яких нависало над проїжджою частиною та знижувало видимість.

Окрім того, перевірку якості виконання дорожніх робіт провела незалежна сертифікована дорожна лабораторія. Її спеціалістами на двох ділянках дороги було зроблено керни для оцінки товщини асфальтного покриття та відповідності його якісного складу нормативам. Як зазначив Сергій Матус, результати досліджень очікуються уже завтра. В залежності від результату буде прийматися рішення щодо проведення оплати підряднику за виконані роботи.

У ході спілкування голова облдержадміністрації поцікавився гарантійним терміном експлуатації дороги. Представник підрядника повідомив, що за умови забезпечення належного експлуатаційного  такий термін складає 6 років. У 2018 році такі роботи з експлуатаційного утримання дороги, тобто нанесення розмітки, розчистка та посипка у зимовий час, ліквідація ямковості, встановлення та заміна дорожніх знаків і т.п., проводитиметься ДП “Хмельницький Облавтодор”.

Вадим Лозовий схвально оцінив результати проведених робіт та наголосив, що і надалі особисто буде контролювати питання ремонту доріг.

“Дорога чудова, значно покращилась видимість, а отже стало безпечніше для учасників дорожнього руху. Головне завдання тепер для місцевої влади – зберегти її у належному стані,” – додав голова облдержадміністрації.