05.07.2018 — 13:43

Громадські роботи – додатковий заробіток

Однією із послуг державної служби зайнятості є оплачувані громадські роботи та роботи тимчасового характеру. Враховуючи проблеми зайнятості сільського населення в області, Хмельницька обласна служба зайнятості продовжує спільну роботу з сільськими громадами щодо надання додаткової соціальної підтримки, забезпечення тимчасової зайнятості осіб.

Протягом січня-червня 2018 року в організації та проведенні громадських робіт взяли активну участь Ямпільська, Віньковецька, Наркевицька, Новоушицька селищні ради та Судилківська, Святецька, Ленковецька сільські ради. Безробітні надавали допомогу територіальним органам соціального захисту по догляду за пенсіонерами, інвалідами і одинокими людьми, інформували населення щодо отримання житлових субсидій, брали участь в благоустрої та озелененні населених пунктів, працювали на підсобних роботах тощо.

Зазначимо, що громадські роботи користуються великим попитом. Так, з початку року на роботи тимчасового характеру було направлено понад 2,3 тис. осіб, 736 осіб на громадські роботи. Загалом громадські роботи були організовані на території 58 сільських та селищних рад, було витрачено понад 1726 тис. грн. (863,3 тис.грн. – кошти Фонду та 863,3 тис.грн. – кошти з місцевих бюджетів). Організація громадських робіт це не тільки можливість додаткового під заробітку, а ще й збільшення страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується єдиний страховий внесок.

Тому Хмельницька обласна служба зайнятості і надалі розвиватиме співпрацю із сторонами соціального партнерства у цьому напрямку.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ