09.07.2018 — 15:33

За минулий тиждень складено 58 актів порушення Закону України «Про автомобільний транспорт»

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

Так, проведено відпрацювання у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Волочиськ. Складено 1 протокол за ст. 164 КУпАП, зафіксовано 17 перегрузів на 3241,89 євро. Проведено один випуск транспортного засобу на лінію (м. Кам’янець – Подільський, ДП «Верон»).

В результаті проведених перевірок за минулий тиждень складено 58 актів порушення Закону України «Про автомобільний транспорт», з них:

1 акт на автобус (відсутні документи на регулярні перевезення)

1 акт на автобус (відсутній список пасажирів)

9 актів на автобус (незадовільний технічний стан)

2 акти на автобус (перевезення стоячих пасажирів)

3 акти на автобус (безквиткові пасажири)

6 актів на вантажні перевезення (порушення режимів праці та відпочинку водія)

1 акт вантажні перевезення (відсутній знак держави)

2 акти на вантажні перевезення (незадовільний технічний стан)

16 актів на вантажні перевезення (відсутні необхідні документи)

17 актів на вантажні перевезення (без дозволу на перегриз)

Завітали на нараду і перевізники області, які висловили своє невдоволення та занепокоєння щодо «нелегалів», які працюють на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування. За словами перевізників, останнім часом стало вкрай тяжко працювати, оскільки «нелегальні» перевізники у відкриту здійснюють пасажирські перевезення, а на зауваження щодо незаконності їх діяльності реагують агресивно та погрожують.

«Ми працюємо відкрито. Сплачуємо податки, надаємо робочі місця, забезпечуємо перевезення різних категорій громадян, а «нелегали» працюють поза межами закону», – зазначив директор ПП «АТП Поділля-Тур» Андрій Хоркавий.

В свою чергу, заступник голови адміністрації Олег Гуменний запевнив присутніх, що обласна влада готова співпрацювати з перевізниками та прислухатися до будь – яких пропозицій, аби спільними зусиллями подолати таке явище як «нелегальний» перевізник на теренах області.

За словами Олега Вікторовича, першочергово необхідно підготувати лист на Кабінет Міністрів України щодо внесення відповідних пропозицій до окремих нормативно – правових документів в частині здійснення розширення повноважень контролюючих органів у даній сфері.

Також посадовець додав, що голова облдержадміністрації Вадим Лозовий взяв на особистий контроль питання боротьби з нелегальними перевізниками та доручив управлінню Укртрансбезпеки у Хмельницькій області у 10-ти денний термін навести порядок у сфері пасажирських перевезень, аби легальні перевізники при здійсненні своєї діяльності почували себе захищено.