09.07.2018 — 18:46

У Болгарії пройде двотижневу реабілітацію група травмованих учасників АТО

9 липня у рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації у Болгарію на двотижневу реабілітацію вирушає група з 8 травмованих учасників АТО.

Дана ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року, і завдяки плідній співпраці між болгарською стороною та залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами й Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Проводжати другу групу в Аеропорт прибули керівник проекту Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції та представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Довідково: Болгарія є провідною країною в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні та планує прийняти близько 300 травмованих учасників АТО на реабілітацію впродовж двох років. Кожного 9 числа місяця нова група направлятиметься до військово-медичної лікарні «Калероя» (м. Хісар).