11.07.2018 — 17:37

Літо з книгою – в розпалі!

Триває літо, але у книжок немає канікул. Вже традиційно, в цей період,  бібліотеки для дітей Хмельниччини  працюють за програмами літніх читань, які спрямовані на активне залучення дітей до читання, змістовне, пізнавальне дозвілля з книгою.

Відкриття літніх читань “Райдужне книжкове літо” цікаво відбулось в бібліотеці для дітей Старосинявської ОТГ, “Канікули з книгою” – в Нетішинській МДБ, “Бібліотечне літо” –  у бібліотеці-філії№4  та  “Літо кличе до бібліотеки” – у бібліотеці-філії№ 10 Хмельницької міської ЦБС, “З книгою – в літо” – у бібліотеці для дітей  Летичівської ОТГ, “Часу не гаймо – книги читаймо” – в Славутській РДБ тощо.

Бібліотеки активно використовують інтерактивні форми роботи: інтелектуальні ігри, літературні вікторини, турніри казкознавців, книжкові прем’єри, бібліогралочки, літні посиденьки, релакс-шоу, книжкові  інсталяції.

Нетрадиційно в бібліотеці-філії №12 Хмельницької міської ЦБС проводяться “Літні читання на троні”, перед  бібліотекою розпочав роботу літній майданчик, де проводяться читацькі розваги, працює кінозал “Кіноглобус”.

Популяризуючи дитячу книгу Шепетівська МДБ влаштувала імпровізовані книгозбірні “Читальня просто неба” на подвір’ях в спальних районах міста. Тут діти можуть взяти книги додому, погратися в рухливі та інтелектуальні ігри, помалювати, поспівати і т.д.

В обласній бібліотеці для дітей  імені Т.Г.Шевченка проходять “Читацькі перегони”. Діти активно читають книги, пишуть відгуки, малюють малюнки, беруть участь у масових заходах і заробляють бібліотечні гроші – BOOK-coinu. За їх кількістю буде визначено переможців літніх читань. Також проводяться бібліокросинг“По стежинах книжкового літа” та літні арт-шоу в сквері ім.Т.Г.Шевченка.

Бібліотечне літо продовжується, приєднуйтесь!