20.07.2018 — 10:49

Бюджети Хмельниччини в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв отримали 1,5 млн гривень

З початку 2018 року в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв до бюджетів Хмельницької області надійшло 1,5 млн гривень.

Нині на спеціальних рахунках місцевих рад Хмельниччини сумарно акумульовано 18,2 млн гривень. З них на рахунках обласної ради – 1,4 млн грн, міст обласного значення – 217 тис грн, районних рад – 2,9 млн грн, сільських, селищних і міських рад – 13,7 млн гривень.

Найбільше коштів знаходиться у розпорядженні місцевих рад Городоцького (8,6 млн), Хмельницького (2,5 млн), Ярмолинецького (1,6 млн), Кам’янець-Подільського (1,3 млн) районів Хмельницької області.

Довідково

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.