20.07.2018 — 11:30

Для подолян запрацював офіс «Open Space»

Сьогодні заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова спільно з головою обласної державної адміністрації Вадимом Лозовим відкрили у м. Хмельницькому центр з надання послуг у сфері ДРАЦС, який працюватиме у форматі «Open Space». До участі в урочистостях також долучилися начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська, начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Анатолій Худняк,  начальник Головного територіального управління юстиції м. Києва Станіслав Куценко, представники міської влади.

Наша область стала сьомою серед інших областей України, де вже відкриті такі офіси. Відтепер жителі та гості міста зможуть отримати необхідні послуги за короткий проміжок часу у зручному офісі.

У своїй вітальній промові Олена Сукманова зазначила, що в планах Мін’юсту відкрити такі офіси по всіх регіонах України, аби зробити послуги максимально наближеними до людей. За її словами, в цьому офісі громадяни зможуть швидко і без черг отримати всі 18 послуг, які надають відділи ДРАЦС. Зокрема, отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану тощо.

Голова адміністрації Вадим Лозовий також привітав усіх з відкриттям і започаткуванням нового сервісу європейського зразка – «OpenSpace».

Вадим Миколайович зазначив, що це виключно новий приклад надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, де громадяни можуть без бюрократії швидко отримати послуги.

За словами голови адміністрації, відкриття таких центрів є запровадженням сучасних якісних послуг та сервісів для українців. А фаховість і відповідальність працівників юстиції на місці є надійною гарантією подальших позитивних змін в нашому місті та державі в цілому.

Зі словами вітання до усіх присутніх звернувся і начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко, який  був ініціатором  даного проекту. Станіслав Ігорович відмітив, що приємно спостерігати за тим, як кожен новий офіс «Open Space», який відкривається, стає досконалішим від своїх попередників. «Мені дуже приємно, що наша ініціатива, яка була започаткована у Києві у листопаді минулого року, розповсюджується на всю країну», – зазначив Станіслав Куценко.

Довідково: «Open Space» є сервісом європейського зразка по наданню послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Це абсолютно новий формат організації прийому громадян за принципом «єдиного вікна» та «відкритого простору». Документи буде отримати ще простіше. Відкриття цього центру – це стандарт, який передбачає швидкість, відсутність бюрократії і комфорт для кожного громадянина. У цьому відкритому офісі відсутні можливості для створення перепон у видачі документів.