07.08.2018 — 15:16

Вадим Лозовий: Нова українська школа має на меті дати молодому поколінню справді якісну освіту

Сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Лозовий привітав учасників триденного семінару для освітян Хмельниччини, який розпочав свою роботу в Хмельницькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державних влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Захід відбувається за підтримки Програми U-LEAD з Європою та компанії SKL International, що впроваджує Шведсько-Український Проект «Підтримка децентралізації в Україні», Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування.

Семінар присвячений питанням розвитку системи управління освітою в контексті створення повних шкіл для Нової української школи.

Вітаючи присутніх, Вадим Миколайович наголосив на важливості реформування системи освіти: “Сьогодні ми живемо у час реформ, час змін. Хочеться, щоб ці зміни були дійсно позитивними. Нова українська школа має на меті дати молодому поколінню справді якісну освіту. Маємо створити такі умови, щоб дітям хотілося йти на навчання, щоб вони могли не лише спілкуватися з однолітками, а й отримувати ґрунтовні знання, що дозволять їм надалі стати успішними та продовжити розбудову нашої країни.”

Як підкреслив очільник області, вперше за багато років реформа освіти отримала потужну фінансову підтримку Уряду. Лише цього року для області виділено 99,8 млн грн. Однак, Вадим Лозовий звернув увагу освітян, що хоча сучасне обладнання для навчального процесу дуже важливе, але без професійної роботи, без любові, добра та гарних стосунків між учителями та школярами він не дасть очікуваних результатів.

“Дуже багато сьогодні залежить саме від вас. Діти сьогодні потребують іншого підходу, іншого спілкування. Вони набагато доросліші, вимагають до себе зовсім іншого ставлення. Саме ми з вами стоїмо сьогодні на порозі важливих змін у суспільних відносинах між учителем та дитиною. Маю надію, що сьогоднішній обмін досвідом допоможе забезпечити успішне проведення реформ та розвиток освітянської галузі на Хмельниччині,” – сказав голова.

Також він додав, що обласна влада і надалі надаватиме усю можливу підтримку цьому процесу, щоб усі зміни пройшли для дітей безболісно та легко. Вадим Лозовий наголосив: “Розробляючи плани ремонтів доріг в області в першу чергу ми включаємо до переліку саме ті, що ведуть до опорних шкіл. Це є пріоритетом на сьогоднішній день”.

У програмі роботи семінару – лекції, інтерактивні заходи, практична гра, які будуть не лише корисними, а й цікавими для представників з районів та міст, та допоможуть окреслити ключові аспекти та виклики, що стоять перед освітою, намітити шляхи підвищення її ефективності та якості.