07.08.2018 — 17:35

Заступник Міністра відмітив швидкі темпи виконання ремонтних робіт на Хмельниччині

7 серпня заступник Мiнicтра інфраструктури України Юрій Лавренюк відвідав із робочим візитом Хмельниччину та проінспектував хід виконання ремонтних робіт на автодорозі Н-03 Житомир – Чернівці.

Ремонтні роботи ведуться одразу на декількох об’єктах: виконується поточний середній ремонт ділянки на під’їзді до м. Дунаївці у с. Шатава, влаштовується третя смуга на підйом на «Тещиному язику», капітально ремонтують міст через р. Мукша та вулицю Північну у м. Кам’янець-Подільському.

Дані ремонтні роботи проводяться у рамках реалізації бюджетної програми «Покращення стану автомобільної дороги Житомир — Чернівці», згідно якої на 2018 рік для Хмельниччини Урядом  передбачено 302 481,438 тис. гривень.

“Я задоволений темпами виконання ремонтних робіт. Щодо їхньої якості – то наступного тижня представниками ДП «Дорожній контроль якості» будуть проведені заміри на всіх ділянках. Відтак, підрядник має показати відповідну якість і лише після цього з ним будуть проведені розрахунки», – зазначив заступник Міністра під час огляду об’єктів ремонту.

Також Юрій Лавренюк додав, що у вересні проводитиметься перерозподіл коштів, і так як Хмельниччина рухається гарними темпами, згідно графіку та навіть випереджаючи його, будуть додатково спрямовуватись кошти на ремонтні роботи, щоб до листопада зробити по максимуму.

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий зазначив, що основними критеріями при визначенні автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, які першочергово потребують ремонту є під’їзд до школи, ФАПУ, ЦНАПу, тобто соціально важливих об’єктів.

«Ми входимо в трійку областей, які найкраще освоюють кошти на дороги. Були не дуже сприятливі погодні умови, деякі графіки були зміщенні, але впевнений, що підрядники надолужать і ми увійдемо у графіки та виконаємо усі зобов’язання, що сьогодні стоять перед нами», – відмітив Вадим Миколайович.

Також очільник області, спілкуючись з підрядниками, наголосив на тому, що усі ремонтні роботи мають бути виконанні якісно та вчасно.