08.08.2018 — 11:10

Робочий візит голови Полонської районної державної адміністрації Віктора Солодкого на ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна»

Відповідно до завдань протокольного рішення спільного засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 червня 2018 року, яка відбулася на ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна», 07 серпня голова Полонської районної державної адміністрації Віктор Солодкий відвідав зазначене підприємство, аби ознайомитися з ходом проведення виконання плану-графіку по модернізації котельні для зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря та переоснащення очисних споруд.

 

Генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика -Україна» Сергій Прудкий ознайомив робочу групу з проведенням відповідних заходів на даному етапі. Зокрема, Сергій Володимирович наголосив на тому, що роботи на підприємстві по удосконаленню виробничих потужностей на даному етапі проводяться з випередженням плану-графіку. Так, з метою покращення екологічного стану р. Хомора керівництвом підприємства здійснюється ремонт шлюзів нижньої гідроспоруди. Окрім цього, проводиться масштабна реконструкція фабричної котельні, зокрема заміна екранних труб, колосникового транспортера і економайзера, що дасть можливість значно зменшити, або припинити викиди забруднюючих речовин.

Крім того, з метою забезпечення екологічної безпеки в частині запобігання забруднення р. Хомора також проводиться реконструкція очисних споруд підприємства, а саме: прокладаються тимчасові дренажні труби, осушуються ставки біологічної очистки №1 та здійснюється ремонт приміщення для проведення хіміко-біологічних лабораторних досліджень стоків підприємства, що також проводяться з випередженням плану-графіку в чім переконалися члени робочої групи. Для проведення вищезазначених робіт керівництво фабрики, незважаючи на те, що підприємство на цьому етапі несе збитки, з 03 серпня призупинило роботу.

В ході спілкування з керівником підприємства, голова районної державної адміністрації Віктор Солодкий акцентував увагу на створенні додаткових робочих місць на фабриці та підняття рівня середньої заробітної плати працівникам. В свою чергу, директор фабрики зазначив, що наразі власник фабрики розглядає можливість придбання на підприємство сучасної машини з виробництва продукції, що свідчить про створення сприятливого інвестиційного клімату.

За матеріалами Полонської райдержадміністрації