09.08.2018 — 17:43

Вадим Лозовий привітав будівельників із професійним святом

Будівництво є одним з пріоритетних напрямків держави, від якого залежить розвиток економіки країни. Уряд та місцева влада  багато зусиль направляє на будівництво нової інфраструктури, нових доріг, нових соціальних об’єктів, адже наша країна цього дуже потребує.

Будівельники Хмельниччини завжди були і є в авангарді будівельної галузі України. В області здійснюють будівельну діяльність близько 240 підприємств, на яких працює понад 6 тисяч осіб. Тільки за І півріччя поточного року виконано будівельних робіт на загальну суму майже 906 млн.грн., що на 12% більше, ніж за такий же період 2017 року.

Впроваджено значні за вартістю інвестиційні проекти, що передбачають зменшення енерговитрат завдяки сучасним технологіям, розбудовуються переробні підприємства та об’єкти сільського господарства, сонячні електростанції.

Сьогодні, напередодні Дня будівельника, що відзначатиметься в Україні 12 серпня,  у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтв відбулося урочисте  зібрання, присвячене цьому професійному святу. Будівельників області прийшли привітати представники обласної та міської влади.

Голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, звертаючись до присутніх у залі, відзначив, що робота будівельників є вкрай важливою, адже саме завдяки їй в області з’являються нові підприємства та житло, відроджуються пам’ятки, ремонтуються дороги. Практично усі проекти, що покликані розвивати економіку краю, розпочинаються саме із будівельних робіт. Вадим Миколайович відзначив високий професіоналізм та  величезний вклад представників цієї професії в  розбудову Хмельниччини, адже область посідає 6 місце серед регіонів України за темпами будівництва.

“Сьогодні ми маємо потужну підтримку з державного бюджету на розвиток соціальної інфраструктури районів та міст, будівництво необхідних об’єктів соціальної інфраструктури – шкіл, дитячих садків і лікарень. Цьогоріч області виділили для цього понад 1 млрд. 100 млн. грн. Впевнений, що завдяки нашим з вами спільним зусиллям та наполегливій праці, ми зможемо ефективно використати ці кошти та втілити в життя ці проекти, яких так потребують мешканці нашого краю”, – сказав очільник області.

Вадим Лозовий побажав усім миру, добра, щедрих замовлень, належної оцінки нелегкої, але потрібної і шляхетної праці, та вручив відзнаки облдержадміністрації кращим будівельникам області.

Відповідно до розпорядження голови ОДА за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у будівництво житла, об’єктів соціально-культурного, промислового та комерційного призначення, розвиток будівельної галузі області та з нагоди Дня будівельника нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:

БРОДОВСЬКОГО Олександра Станіславовича –голову правління приватного акціонерного товариства “Розбуд”, м. Кам’янець-Подільський

ГУЛЯКА  Анатолія Алімовича – водія транспортної дільниці колективного підприємства “Хмельницький комбінат будівельних матеріалів”

КОНЮШЕНКА  Андрія Олександровича – директора приватного підприємства “Будкомплект”, м. Кам’янець-Подільський

РАДЗІВІДЛА Олександра Мар’яновича – машиніста-бульдозериста малого підприємства «Крок», с. Кам’янка Городоцького району

ЦІСАРА Анатолія Івановича – виконавця робіт приватної фірми «Діта», м. Хмельницький

ЧОРНОГО Олександра Миколайовича – арматурника цеху будівельних матеріалів товариства з додатковою відповідальністю «Хмельницькзалізобетон»

Також оголошено Подяку:

ШВЕДУ Олегу Ярославовичу – машиністу формувального агрегата 5 розряду товариства з додатковою відповідальністю «Хмельницькзалізобетон»

ШТОГРІНУ Якову Петровичу – виконавцю робіт товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельний Альянс Груп»