08.08.2018 — 17:22

В.Лозовий: Обласній дитячій лікарні бути. Розпочато підготовчі роботи до будівництва нового корпусу  

Сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Лозовий та перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук ознайомилися з початком будівельних робіт нового повнопрофільного лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні.

Спорудження цього об’єкту – одне з нагальних на сьогодні, адже потреба у розширенні сучасного медичного обслуговування дітей області є вкрай актуальна. За результатами тендеру, який оголосило комунальне підприємство архітектурно-будівельного проектування Хмельницької обласної ради, будівництво лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні здійснюватиме ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Територія вже очищена від дерев та інших насаджень і повністю підготовлена для початку будівельно-монтажних робіт, які планується розпочати найближчим часом. Загалом, за попередніми підрахунками спеціалістів, орієнтовна загальна вартість будівництва повнопрофільного лікувально-діагностичного корпусу дитячої лікарні сягає 300 млн. гривень. Депутати обласної ради 27 березня цього року вже виділили 30 млн. грн. на будівництво закладу для освоєння їх будівельниками у 2018 році, а далі поетапно планується передбачати необхідні кошти на фінансування запланованих проектно-кошторисною документацією робіт. Окрім того, 10 млн. грн. на спорудження медичного закладу надано з Державного фонду регіонального розвитку.

Водночас, керівники краю ознайомилися з ходом ремонтних робіт гематологічного відділення, на капітальний ремонт якого з обласного бюджету виділено 4,7 млн. грн., та станом завершального етапу капремонту відділення анестезії та інтенсивної терапії, на що було передбачено з обласної казни майже 300 тис. гривень.

Довідка. Хмельницька обласна дитяча лікарня – єдиний обласний спеціалізований дитячий заклад третинного рівня надання медичної допомоги. На сьогодні в лікарні розгорнуто 250 ліжок за 11 профілями у 7 відділеннях. Обласна дитяча консультативна поліклініка розрахована на 110 відвідувань за зміну (щорічно лікарі закладу надають амбулаторну допомогу понад 48 тис. дітей). Матеріальна база обласної дитячої лікарні застаріла, не відповідає санітарно-гігієнічним та будівельним нормам та правилам – на 1 дитину припадає 3,0 м2 при нормативі 6,5 м2.