10.08.2018 — 16:47

В.о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський перебуває з робочим візитом на Хмельниччині

Сьогодні в.о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський в рамках робочого візиту відвідав Хмельниччину та зустрівся з головою обласної державної адміністрації Вадимом Лозовим, аби обговорити питання боротьби з «нелегальними» перевізниками та запровадження спільних заходів, направлених на партнерство та тісну співпрацю.

Так, в.о. голови Укртрансбезпеки подякував керівництву області та працівникам управління за ту щоденну роботу, яка ведеться з виявлення «нелегальних” перевізників та відмітив, що в області спостерігається позитивний показник в боротьбі з даною категорією порушників. Тому, за словами В’ячеслава Миколайовича, необхідно довести це питання до фінального завершення, аби викорінити таке явище як «нелегальні» перевезення.

Порушив високопосадовець і питання комплектації штату працівників Укртрансбезпеки, що в свою чергу забезпечить мобільнішу та ефективнішу їх роботу на дорогах області. Він відмітив, що керівництву Укртрансбезпеки про цю проблему відомо і наразі напрацьовуються шляхи її вирішення.

Відтак, В’ячеслав Дідківський звернувся до голови адміністрації з проханням щодо підтримки в частині організації та здійснення пасажирських перевезень, посилення контролю за ними.

В свою чергу, голова адміністрації Вадим Лозовий відмітив, що робота в цьому напрямку постійно проводиться та перебуває на його особистому контролі. Так, проведено ряд нарад з перевізниками, під час яких неодноразово було наголошено на необхідності здійснення їхньої діяльності виключно в рамках законодавства.

Також Вадим Миколайович зауважив, що Урядом виділяються чималі кошти на мережу автодоріг України, тому обласна влада зі свого боку постійно контролює графіки виконання ремонтних робіт та їх якість, а також вживає усіх можливих заходів, щоб запобігти руйнуванню автошляхів області.

Зокрема, наразі стоїть гостро питання перевантаження доріг області великогабаритним транспортом. Вирішення даного питання вбачають у належному функціонуванні габаритно-вагових комплексів, які розміщуватимуться на спеціально облаштованих майданчиках та збільшенні їх кількості.

Крім того, голова адміністрації додав, що зараз розробляється стратегічна карта доріг області, на якій буде видно, де саме необхідно розташувати такий майданчик.

Також начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба повідомив, що у 2019 році за рахунок коштів ЄБРР планується закупівля комплексів автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів та швидкісного режиму з подальшим їх встановленням на дорогах міжнародного і національного значення, які проходять територією Хмельницької області.