13.08.2018 — 19:03

В рамках комплексної перевірки області відбулась перевірка роботи обласної комісії ТЕБ та НС щодо першочергових дій при надзвичайній ситуації на централізованому водогоні

Сьогодні, 13 серпня, в рамках комплексної перевірки Хмельницької області щодо виконання вимог законів та інших нормативно- правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, відбулося засідання комісії з питань  ТЕБ та НС облдержадміністрації. Мета – перевірка готовності до реагування на надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

За легендою, внаслідок потрапляння в систему централізованого водопостачання обласного центру невідомої мікробіологічної речовини оголошено надзвичайну ситуацію. Через споживання забрудненої питної води до медичних закладів м. Хмельницький з підозрою на отруєння звернулось 70 осіб.

На засіданні комісії були прийняті відповідні рішення щодо першочергових заходів із ліквідації наслідків та захисту населення, серед яких термінове припинення водопостачання забрудненим водогоном, переведення водопостачання на альтернативні джерела та підвіз води, лабораторні дослідження для ідентифікації небезпечної речовини та хлорування водогону. Потерпілих в результаті надзвичайної події терміново обстежили медпрацівники.

Представники комісії ДСНС відзначили високий рівень підготовки членів комісії ТЕБ та НС та надали практичні рекомендації щодо оперативного реагування та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області