31.08.2018 — 14:24

На Хмельниччині активно реалізовуються проекти, що фінансуються з ДФРР

Уже декілька років Хмельниччина отримує значну фінансову підтримку з Фонду регіонального розвитку. За ці кошти реалізовуються найрізноманітніші проекти: будуються школи та лікарні, відновлюються об’єкти інфраструктури. Оскільки виділені з ДФРР кошти мають бути освоєні до кінця поточного року, то основне завдання, що стоїть перед представниками як обласної, так і місцевої влади – забезпечити швидке та якісне проведення усіх запланованих робіт.

Аби ознайомитися із станом справ на об’єктах, що фінансуються з коштів ДФРР, 30 серпня заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Світлана Пасічник та начальник відділу державної підтримки регіонального розвитку Стефанія Крулик  здійснили робочу поїздку до  Сатанівської ОТГ. Загальна сума коштів, спрямованих з ДФРР на об’єкти цієї громади, становить 6млн. 485 тис.гривень.

За ці кошти у селищі Сатанів мають провести реконструкцію старого приміщення будинку культури під центр надання соціальних послуг,  капітальний ремонт із заходами з енергозбереження двох будівель ЗОШ І-ІІІ ступеня по вул.Б.Хмельницького, 44, а також завершити будівництво спортивного комплексу на території цієї школи.  Посадовці спільно з Сатанівським селищним головою Альбертом Собковим впевнились, що роботи виконуються якісно, згідно проектно-кошторисної документації. З метою дотримання техніки безпеки при проведенні робіт на будівлі, в якій мають навчатися молодші класи, вирішено тимчасово перевести учнів в іншу будівлю, а роботи із влаштування нової покрівлі завершити до початку жовтня.

Під час відвідувань об’єктів представникам підрядних організацій наголошено про необхідність створення відповідних умов для осіб з обмеженими фізичними можливостями та з вадами зору, особливо при реконструкції будівлі під центр соціальних послуг.

Того ж дня спільно із першим заступником голови Городоцької райдержадміністрації Сергієм Зборовським представники управління регіонального розвитку і будівництва ОДА ознайомились із станом виконання робіт з будівництва лікувального корпусу на 120 ліжок по вул.Шевченка, 40 у м.Городок та влаштування футбольного майданчику для міні-футболу зі штучним покриттям по вул.Київській, 20.

Як зазначає Світлана Михайлівна, будівельно-монтажні роботи на лікувальному корпусі майже завершено. Необхідно ще виконати оздоблювальні роботи у приміщенні комп’ютерної діагностики, встановити санітарно-технічне та медичне обладнання. Вже придбано меблі для кабінетів лікарів та палат стаціонару, а також відбуваються тендерні процедури з придбання медичного обладнання.

За інформацією управління регіонального
розвитку та будівництва облдержадміністрації