04.09.2018 — 16:38

Увага! 13 вересня відбудеться планова перевірка системи оповіщення

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області у 2018 році», комплексна перевірка системи оповіщення «Сигнал-ВО» з подачею всіх команд буде проведена 13 вересня 2018 року з 10.00 до 12.00 години.

Основна мета проведення перевірки – визначення працездатності систем оповіщення.

Нагадуємо, що при позаплановому включенні сирен та передачі мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях, інформація може мати зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій.

Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям області необхідно включити радіоточки, радіоприймачі та прослухати інформацію. Інформація передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів та містить зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій та порядок дій населення у цих умовах.

Вислухавши повідомлення з питань цивільного захисту, кожен повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками. Також потрібно сповістити про почуте сусідів, особливо людей похилого віку. Кожен громадянин повинен бути підготовленим до дій при виникненні надзвичайної ситуації або події.

Громадяни! Будьте уважні до повідомлень і сигналів управління з питань цивільного захисту. Це врятує Вам, рідним та близьким життя, збереже здоров’я та домівки.