06.09.2018 — 16:29

Хмельниччина вітає кращих спортсменів

Сьогодні на центральному стадіоні обласного центру відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту. Найщиріші вітання приймали кращі спортсмени Хмельниччини, які своєю наполегливістю та волею до перемоги здобувають найвищі нагороди на змаганнях усіх рівнів, прославляючи рідний край.

Із словами вдячності за високі спортивні здобутки до учасників дійства звернулася радник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина.

“Нарешті можемо сказати, що ситуація змінюється на краще, адже розпочалося відродження спортивної інфраструктури. Сьогодні на теренах області завершується будівництво 10 спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям, проводяться капітальні ремонти стадіонів у Старокостянтинові, Чемерівцях, Городку. Це дає нам надію на те, що нарешті ваші спортивні досягнення будуть,  як кажуть, завдяки, а не всупереч. Ми прекрасно розуміємо, яких неймовірних зусиль вам часто доводиться  докладати, щоб завойовувати ці нагороди. Це і недостатнє фінансування заходів, і відсутність нормальних тренувальних баз, застаріле матеріально-технічне забезпечення. Але ми пишаємось, що незважаючи на всі негаразди, ви своїм прагненням до мети їх долаєте та отримуєте найвищі нагороди”.

Як зазначила Світлана Андріївна, наші спортсмени на чемпіонатах, Кубках України та Всеукраїнських змаганнях здобули 597 медалей з олімпійських видів спорту та 466 медалей з неолімпійських видів. Серед них призери та переможці чемпіонатів Європи : Бех Марина (легка атлетика), Боруца Марія (бокс), Квіквініа Полмір (гирьовий спорт), Вересняк Альона (кіокушинкай карате), Мельник Тетяна (пауерліфтинг). Посадовець побажала усім здоров’я, удачі і наснаги та вручила відзнаки облдержадміністрації.

Завершилося свято спорту, як і має бути: по-спортивному! Учасники свята мали можливість долучитися до масштабного флеш-мобу. Понад 350 бажаючих взяли участь у руханці під керівництвом сертифікованого фітнес-тренера Сніжани Мукманової.