08.09.2018 — 16:09

В.Лозовий: За індустріальними парками – відродження промисловості області, тисячі нових робочих місць та висока заробітна плата

7 вересня у Вінниці розпочав свою роботу VI Міжнародний інвестиційний форум, участь у якому взяли Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, представники Уряду, місцевої влади,  іноземні делегації, бізнесмени.  До заходу долучився і голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий.

Організатори форуму поставили на меті налагодити тісну економічну співпрацю з інвесторами, дати новий поштовх розвитку регіону, представити усім зацікавленим сторонам його інвестиційні  можливості у різних секторах промисловості, сільського господарства, туризму, тощо.

Окрім того, Володимир Гройсман у рамках свого робочого візиту взяв участь у урочистому відкритті Вінницького кластеру холодильного машинобудування. Підприємство стало частиною Вінницького технопарку, що визнаниий одним із найперспективніших регіональних інноваційних проектів у наші державі.  Завод з виробництва холодильного обладнання – перше підприємство, що розпочне свою роботу в індустріальному парку. Наразі тут вже працює понад  300  робітників, до кінця року планується, що їх має бути 750. Передбачається, що обсяги реалізації продукції на початку складатимуть 400 млн грн/рік, а після реалізації ІІ черги  – близько 700 млн грн/рік.

Як зазначив Прем’єр, відкриття нових підприємств – це результат політики держави, направленої не тільки на індустріальний розвиток та залучення інвесторів, а й на подолання негативних тенденцій трудової міграції.

«У багатьох регіонах країни сьогодні будуються майже 50 нових виробництв. В цілому в Україні вже створено більше 18 індустріальних парків. Це говорить про те, що Україна з сировинної країни у перспективі буде високотехнологічною, промисловою країною, де створюється національний продукт і додана вартість», – додав Володимир Гройсман.

Вадим Лозовий, який також мав змогу побувати на новому підприємстві, зазначив, що  наочно оцінив масштаби проекту і вважає цей досвід дуже важливим: “Ми вже давно ведемо мову про будівництво індустріальних парків у нашій області, адже прекрасно розуміємо, які перспективи відкриються для розвитку нашого краю завдяки реалізації таких проектів. Можна без перебільшення сказати, що саме за індустріальними парками  –  відродження багатьох галузей промисловості області, створення тисяч робочих місць та значне підвищення рівня заробітних плат.”

“Сьогодні я на власні очі побачив, як це роблять наші вінницькі колеги, і завдяки цьому маю більш чітке бачення того, куди маємо рухатись на Хмельниччині. Найголовніше, що зараз потрібно, і до чого особисто я та моя команда будемо докладати усіх зусиль – це створення сприятливих умов для майбутніх інвесторів,”  – наголосив голова облдержадміністрації.

Інформацію підготовлено з використанням
матеріалів з офіційного сайту Вінницької ОДА