10.09.2018 — 10:24

У Кам’янці-Подільському відбулася всеукраїнська науково-практична конференція лікарів-онкологів

7 та 8 вересня цього року у місті Кам’янці-Подільському за участю лікарів-онкологів України відбулася науково-практична конференція «Подільські дні онкології та з нагоди 70-річчя заснування онкологічної служби у Хмельницькій області», яку організував колектив Хмельницького онкологічного диспансеру на чолі з головним лікарем В’ячеславом Морозом.

Вітальними словами розпочала конференцію заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, мер міста Кам’янець-Подільського Михайло Сімашкевич та заступник директора Департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Тетяна Косовська, яка проінформувала учасників заходу про роботу онкологічної служби у Хмельницькій області та завдання на подальшу роботу.

Провідними онкологами України для учасників конференції були висвітлені питання щодо профілактики, діагностування та сучасного кваліфікованого лікування раку грудної залози (ГЗ), а саме: неад’ювантна  терапія раку ГЗ та нові класи препаратів в лікуванні гормоночутливого раку ГЗ, сучасні підходи до лікування даної патології, хірургічне лікування в комплексній терапії та реконструктивної хірургії ГЗ; лімфохірургія як сучасний стан та перспектива майбутнього та особливості променевої терапії. Також розбирали питання імуноонкології: імунотерапія метастатичної меланоми, метастатичного раку легень та солідних пухлин.

Після проведення лекційного курсу учасники провели обговорення даних питань, відбувся обмін досвідом та думками між фахівцями у впровадженні сучасних методів  діагностики та лікування онкологічних захворювань в подальшому.

Людмила Небесна,
головний лікар Хмельницького обласного центру здоров’я