14.09.2018 — 16:01

Василь Сидор: Нашу область очолює людина слова

Сьогодні, 14 вересня, голова Хмельницької обласної адміністрації Вадим Лозовий з робочим візитом відвідав Славуту. Маршрут поїздки пролягав через інвестиційно привабливі майданчики та соціально важливі об’єкти міста.

Перша зупинка – державне підприємство «Будфарфор», яке на даний час підшуковує інвесторів, готових відкрити виробничі потужності на існуючих майданчиках. На думку керівника підприємства Володимира Коберника, інвесторам пропонується практично готова база для старту нового проекту.

Делегація ознайомилася із виробничими потужностями «Geberit», «Родорс» та «Аква-Родос». Усі вони є передовими підприємствами європейського зразка. Сучасні автоматизовані технологічні лінії дозволяють виробляти продукцію найвищого ґатунку і з високою точністю. Особливо зацікавило губернатора безвідходне виробництво «Родорс», «Аква-Родос». Така політика компаній зменшує енергетичні витрати, кількість твердих відходів та викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Проїхалися гості стратегічною дорогою до Індустріального парку, будівництво якої ще триває, а також відвідали митний пост «Славута» Хмельницької митниці.

Міський голова показав і принади міста – Палац культури, сучасний Центр надання адміністративних послуг та його мобільну версію.

Завершальним об’єктом маршруту став будівельний майданчик корпусу №1 НВК «ДНЗ – ЗОШ, гімназія». Успішна реалізація даного проекту створить можливість для переведення початкової ланки з дошкільного закладу до відбудованого корпусу. За рахунок вивільнених приміщень буде відкрито чотири дошкільних групи для 100 дітей, що в свою чергу зніме необхідність побудови нового  дошкільного навчального закладу.

Підводячи підсумки поїздки, голова облдержадміністрації відмітив: “Славута дійсно є інвестиційно привабливим містом. Питання будівництва Індустріального парку, розвитку економіки, створення робочих місць не можуть залишитися без уваги. Тому так важливо працювати над залученням інвесторів, як українських, так і закордонних. Із таким підходом до справ очільника Славути, переконаний в успішності розпочатих проектів. Видно, що він живе своїм містом.”

Міський голова Василь Сидор у свою чергу подякував губернатору за візит: “Мені приємно, що нашу область тепер очолює «людина слова». У нас є порозуміння і спільні цілі, а це вже дає надію на успішну співпрацю. Сьогодні ми визначили три напрямки, за якими будемо спільно працювати: будівництво дороги Індустріального парку, залучення інвестицій та будівництво корпусу №1 НВК «ДНЗ – ЗОШ, гімназія». Без сумніву Славута має все для того, щоб зацікавити потенційного інвестора. Наша перевага у вже створеному Індустріальному парку та наявності привабливих для інвестора земельних ділянок.”

Сподіваємося, що оголошені наміри матимуть гарне продовження, і Славута підтвердить своє звання промислового центру Хмельниччини.

За інформацією прес-служби Славутського МВК