15.09.2018 — 15:53

В. Лозовий: Доземний уклін Вам, хлібороби Хмельниччини!

Сьогодні на Хмельниччині відбулася XXXI агропромислова виставка «Агро-Поділля 2018». Цьогоріч на виставку було запрошено більше 450 учасників з усіх регіонів України та закордону. Також, традиційно кращі зразки продукції та товари місцевих підприємств були представлені кожним районом області, закладами профтехосвіти, окремими вищими навчальними закладами та лісовими господарствами.

До уваги відвідувачів була представлена сільгосптехніка, обладнання, комплектуючі, запчастини, сервіс; обладнання для тваринництва та переробки біомаси; засоби захисту рослин, добрива, насіння; сучасні технології і проекти у сільському господарстві; демонстраційні покази техніки і технологій на полігонах виставкового комплексу; ярмарок сільськогосподарської продукції.

Вже декілька років підряд Хмельниччина серед регіонів України входить в десятку найкращих по валовому збору зернових, займає четверте місце по кількості великої рогатої худоби,  друге по кількості корів та вже традиційно перше місце по урожайності ранніх зернових культур.

Зі словами вітання до учасників 31-ї  виставки «Агро – Поділля 2018» звернувся голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та висловив вітання  від імені Президента України Петра Порошенка.

«Сьогодні хлібороб Хмельниччини– це справді поважна людина, до якої треба підходити з відкритим серцем і всіляко допомагати як з боку влади, так і кожному з нас. Завдячуючи нашим хліборобам, Хмельниччина є лідером в Україні з розвитку агропромислового комплексу», – сказав Вадим Миколайович.

Голова адміністрації висловив сподівання, що сьогоднішня виставка дасть можливість кожному віднайти для себе нових партнерів та постачальників, поділитися досвідом роботи, популяризувати сільськогосподарську продукцію, аби надалі розвивати своє виробництво та створювати нові робочі місця.

Також очільник області подякував хліборобам за гарні показники та лідируючі позиції в аграрній галузі, інвесторам, які розвивають сільське господарство в області, та міжнародним делегаціям, які завітали на виставку. Голова адміністрації побажав усім плідної праці, гарних контрактів, розвитку, добра та миру нашій державі.

На завершення Вадим Лозовий відзначив Почесними грамотою обласної державної адміністрації кращих працівників сільського господарства.

Не обійшлося на виставці і без рекордів. Так, встановлено рекорд України в номінації «розмір» за кондитерські вироби, а саме коровай розміром 5х5 метрів з 8700 мафінів, на якому зображена найбільша мапа Хмельниччини. Офіційний представник Книги рекордів України вручила відповідні дипломи директору Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олегу Омелянюку та директору підприємства «Український кристал» Володимиру Юр’єву.

Під час виставки кожен з присутніх мав можливість оглянути новітню техніку для господарств, скуштувати та купити високоякісну продукцію вітчизняних товаровиробників. Також для відвідувачів було облаштовано велику кількість цікавих фотозон.