17.09.2018 — 17:49

Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно…

Нав’язана нам війна на Донбасі забрала вже тисячі життів українців, які були кращими, цвітом нації. Не думаючи про своє життя, вони за першим покликом стали на захист своєї Вітчизни. Серед них були і наші земляки. І знову страшна чорна звістка надійшла в Ізяславський район.

14 вересня 2018 року у госпіталі, внаслідок важкого поранення, отриманого 13 вересня під час виконання бойових завдань із захисту незалежності та територіальної цілісності України, пішов із життя 27-річний капітан 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади (в/ч 1556) Слободян Олександр Іванович, уродженець міста Ізяслав.

Неможливо передати словами горе матері та батька, котрі втратили єдиного сина. Не дочекається в рідному домі мати молодої невістки, не діждеться щебету внуків, бо жорстока рука ворога позбавила життя її сина. Олександр любив життя і багато хотів встигнути, але занадто рано ворожі кулі його життя обірвали, не давши здійснитись юнацьким мріям.

Сьогодні на подвір’ї, де Олександр раніше проживав, зібралися сотні людей: рідні, близькі, друзі, знайомі, працівники районного військового комісаріату та інші, які прийшли провести в останній шлях славного воїна, який на олтар перемоги над підступним та оскаженілим ворогом поклав своє життя.

Згодом траурна процесія перемістилася на головну площу Ізяслава – площу Героїв Майдану, де відбулася громадська панахида і де усі небайдужі містяни змогли віддати останню шану землякові. Підтримати родину і провести в останній шлях загиблого прийшло чимало ізяславчан – керівництво міста та району, працівники установ, організацій, підприємств, громадські активісти, військові, молодь. Не одна сотня людей, які, можливо, й не знали Олександра особисто, але своїм обов’язком вважають віддати шану його світлій пам’яті. У Свято-Михайлівському храму УПЦ міста Ізяслав було відправлено поминальну службу представниками духовенства району.

Поховали Олександра Слободяна із військовими почестями на центральному кладовищі міста Ізяслав на алеї почесних поховань.

Олександр Іванович Слободян народився 30 січня 1991 року. Навчався в Ізяславськогму НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука яку закінчив 2008 році. Педагогам та однокласникам він запам’ятався товариським та активним учнем. Ще зі шкільних років хлопець ніколи не боявся взяти на себе відповідальність у вирішенні складних ситуацій. Ця риса збереглася в нього і в подальшому житті.

Закінчив Національну академію внутрішніх справ (м.Київ), гідно служив командиром навчального взводу Національної гвардії у м.Золочів Львівської області. Тричі був у найгарячіших місцях зони АТО та ООС, захищаючи Батьківщину, зокрема у: 2014 році – в Дебальцеве, 2015 році – під Бахмутом (колишній Артемівськ) та у 2018 році – під Волновахою. На жаль, третій – його останній похід. Загинув 27-річний військовий унаслідок важкого поранення під час обстрілу бойовиками позицій українських військових у Волновахському районі Донецької області.

Пам’ять про Олександра Івановича Слободяна вічно житиме в наших серцях. Він був, є і буде справжнім сином України.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації