20.09.2018 — 12:06

Управління Держпраці: робоча група з детінізації ринку праці провела відвідування підприємців в обласному центрі

Робочою групою у складі представників управління Держпраці у Хмельницькій області, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України в області, Головного управління ДФС у Хмельницькій області, управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради проведено інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо відповідальності за використання незадекларованої праці у м. Хмельницькому.

Відвідування здійснюються на виконання доручення Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана щодо детінізації ринку праці (за результатами наради від 3 вересня 2018 року) щодо проведення спільної інформаційно-роз’яснювальної кампанії про недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками, а також спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів.

У рамках спільних домовленостей, досягнутих під час засідання робочої групи, заплановано цілу низку щоденних заходів щодо відвідування робочою групою суб’єктів господарювання регіону з метою інформування роботодавців про відповідальність, передбачену у разі використання незадекларованої праці, і що найголовніше звернути увагу найманих працівників на те, що легальне працевлаштування – це гарантія захисту їх трудових прав.

Робоча група працюватиме згідно розробленого графіка спільних відвідувань підприємств у містах обласного значення, територіальних громадах області з метою надання практичних порад роботодавцям. Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер, – роботодавцям надається можливість та час на виконання всіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.